Haista Suomi paska!

Pakko avautua Kanervan erottamisesta, jotta saa vitutuksen ulos. Ei ole vaikea arvata mitä mieltä olen mediasta ja tällaisesta mukamas kohusta. Tää on pitkä teksti ja aika tunteellinen, mutta miksei olisi. Here we go.

Haista Suomi paska!

Ensinnäkin, valtiosäännön mukaan ministeri eroaa, jos ministeri pyytää eroa ja presidentti eron hyväksyy. Tai ministeri eroaa, jos eduskunta antaa epäluottamuslauseen. Ministeri ei eroa siksi, että Kataiselta petti sipuli, koska huolestui siitä, mitä tämä mukamas kohu tekee kokoomuksen maineelle ja sanoi ettei Ike voi jatkaa.

Katainen oli aluksi tekstiviesteistä samaa mieltä kuin muutkin perusjärkevät ihmiset: mitä sitten?

Sitten kun joku paskalehti vyörytti käyntiin tämän mukamas kohun, poliitikkojenkin oli pakko alkaa olla mukamas huolissaan tästä mukamas kohusta.

Kuka on pahis, hä?

Ike ei rikkonut lakia, mutta en arvosta sitä että oman kumppanin selän takana väsätään muita naisia. Toisaalta, tuskin Ikelle tai kumppanilleen tuli yllätyksenä tällainen meno. Ilkka on naistenmies ja pitää paljon piparin vonkaamisesta. Se on tosiasia.

Ei kai kännykän käyttö ministerin työn hoitamiseen vaikuta. Kukaan ei tiedä eikä ilmeisesti edes kysy, millainen näiden kahden toisillensa viestitelleen ihmisen suhde oli. Kuka aloitti, mistä me tiedämme kuka siinä oli eniten kiimassa ja mitä helvetin merkitystä sillä kuitenkaan on. Onko se mukamas niin, että kun kaksi ihmistä vapaaehtoisesti viestittelevät toisilleen flirttailevia ja kuvin varusteltuja viestejä, se on enemmän väärin Ilkan kohdalla, koska se on ministeri. Minkä helvetin logiikan mukaan?

Minä periaatteessa tuomitsen selän takana puuhastelun, mutta se ei kuitenkaan toisaalta kiinnosta eikä liikuta mua yhtään. Samanlaisia heikkejä on jokaisen lähipiiri pullollaan ja itsepähän kusevat muroihinsa jos kusevat, nimenomaan yksityiselämän puolella.

Miksei kukaan tuomitse moraalisella tasolla ääneen nuorta naista, joka oli arvelluttavassa tekstiviestivaihdossa varatun miehen kanssa? Vamppi, miehenryöstäjä, pyrkyri? Ei vaan median mielestä tavis, jonka elämä ei ole yhtä vapaata riistaa mehukkaiden otsikoiden tähtäimessä kuin ministerin.

Omasta mielestään nainen on uhri. Tyhmän ja naiivin ihmisen puolustusmekanismi sanoo tuollaista, mutta on siinä osaksi perääkin.

Tämä asia ei kuohuta kansaa. Kansa ei kohise tästä eikä skandaali kosketa suomalaisia. Se, mikä kuohuaa, kohisee ja uhkuu on media. Uskon että suurin osa kansasta seuraa sivustakatsojana tätä mukamas kohua, joka lehdissä on käynnissä. Media pyörittää asiaa itseään varten.

Kun sanotaan, että nyt puhutaan kaikkialla Ilkan viesteistä, ei se tarkoita, että ihmiset puhuvat siitä tai että ihmiset ovat kiinnostuneita siitä. Se tarkoittaa, että lehdistö puhuu siitä ja ihmiset puhuvat ohimennen siitä, mistä lehdistö puhuu.

Toimittaja on kansalaisen paras kaveri

Neljäs valtiomahti, kansakunnan vahtikoira, mulkut ja alistetut sylikoiratoimittajat eritasoisissa lehdissä tietenkin perustelevat koko mukamas kohua sillä, että me kirjoitamme mitä kansa haluaa lukea ja että kansalla on oikeus tietää millaisen ihmisen se on valinnut luottamustehtäväänsä. Ihan hyvä, mutta ei se riitä.

Pakkohan heidänkin on saada nukutuksi. Todellisuudessa asia on edelleen niin, että ihmiset lukevat sitä mitä silmiin osuu. Jos lukee lehden, ei se tarkoita että pitäisi sen sisältöä tärkeänä. Paskalehden otsikot luetaan paremman puutteessa, ja myös siksi, että eihän niiltä voi välttyä, jos ei ole täysin luomuihminen, jonka ei tarvitse käydä kaupassa koskaan.

Se on perusteltua, että media kritisoi poliitikkoja. Kyllä, mutta mittasuhteet eivät ole alkuunkaan järkevät, jos ajattelee kuinka paljon ne nynnyt jättävät kirjoittamatta niin sanotuista oikeista asioista. Miksei paineta isolla Suomen Nato-tilanteesta totuuksia? Miksi ei revitä auki hyväveliverkostoja tai näytetä kansalle sitä paksua nippua tutkimuksista, joiden mukaan kännykkä on vaarallinen?

Sitten kun helppoa ja toisarvoista riistaa ilmestyy esiin, siitä revitään kaikki irti, jotta tunnettais olevansa oikeita toimittajia. Ikuinen skuuppikaipuu, joka toimittajalla yliopiston penkiltä saakka on takaraivossa sykkinyt, saa melkein, mutta vain melkein tyydytyksensä, kun ravistellaan mukamas koko maata mukamas kohulla.

Painosmäärät kasvavat ja ensi viikonloppuun mennessä mukamas kohu unohtuu. Todellinen kohu ei unohtuisi.

Tässä ei ollut kyse siitä, että kansa ei luota Kanervaan. Tässä ei myöskään ollut kyse siitä, että kokoomus ei luota Kanervaan. Tässä oli kyse taistelusta Kanerva vastaan media, jonka tietenkin media aina voittaa. Uhreja olemme me kaikki, koska tällainen paska myrkyttää uskoa vähänkin siihen, että eläisimme jossain mukamas sivistysvaltiossa.

Lopulta yksi suurimmista uhreista on media itse. Arvostus laskee. Tosin puukenkäkansa ei kokonaisuudessaan ehkä ajattele niin, joten painosmäärät kyllä pysyvät kunnossa.

Ikävää tässä on myös se, että koska paskalehdistö aloittaa vyörytyksen ja saa siitä niin ison pallon, ettei mukamaslaatulehdilläkään ole enää varaa sivuuttaa mukamas kohua. Ja kun mukamas laatulehden ottavat asiaan osaa, koko asia saa lisää uskottavuutta. Negatiivinen noidankehä syntyy.

Hyvää tässä mukamas kohussa on se, että siinä on mukana kommentti ja kannanotto sukupuolirooleihin ja sovinistiseen alistamiseen pohjautuvaan ajatteluun. Enää ei hyväksytä ajattelutapaa, että jos mies hommansa hoitaa niin onhan se sitten ihan ok, jos vähän jollekin pikkutanssineidille vähän ehdottelee, pojat on poikia.

Tai no vitut, ei näinkään voi sanoa kun ei tiedä heidän suhteensa lähtökohtia. Eikä niitä voikaan tietää, eikä varsinkaan median välityksellä kertoa. Miksi, koska ei tarvitse eikä pidä.

Kuka voitti?

Media voitti tämän erän kiss and tell -sarjassa. Missäköhän vaiheessa poliitikot ja muut kohteet ymmärtävät, että näihin otteluihin ei kannata ottaa osaa, koska media voittaa aina. Matti, Ike ja kuka seuraavaksi. Kansan tahto on pienen tekijä näissä asioissa. Se on tahto jota kysytään sitten kun se nähdään hyväksi kyseessä olevalle hankkeelle, mutta näissä kemuissa sillä ei ole mitään virkaa.

Se, että ministeri erotetaan tällaisten tapahtumien jälkeen saa minut hyvin surulliseksi ja vihaiseksi ja turhautuneeksi. Se vahvistaa entisestään tunnetta siitä, että Suomi, Suomen poliitikot ja mediailmapiiri ovat osa sievistelevää, nynnyä, ylidramaattista, hysteeristä, epäoleellista, pinnallista, irrallista, epäloogista, joutilaisuudessaan turhautunutta ja harhaanjohtavaa ylikoulutettua kapulakielistä mukamas hyvinvointipaskaa, jota on päivä päivältä helpompi halveksua ja vihata. Halveksua ja vihata siksi, että toinen vaihtoehto olisi masentuminen.


P.S. Tällaisena aikana kannattaa lukea tarkkaan pienet uutiset muilla kuin pääuutissivuilla. Siellä ovat ne uutiset, joilta Iken juttu on teoriassa vienyt tilan.


Powered by Etomite CMS.