Suomen tyypit tv:ssä!

Viime kesänä 2008 kuvattiin 30 päivää ohjelmaa nimeltä Suomen tyypit. Siinä minä ja Zaani kierrämme Suomea tapaamassa ja jututtamassa mielenkiintoisia ihmisiä. Ei vittuilla, ei nöyryytetä eikä tehdä muutakaan tosi tv -tyylistä hoobaa vaan hyvällä mielellä.

Väitän, että moni on saanut tarpeekseen pinnallisesta tuubasta, ja aika ja ilmapiiri osaa arvostaa meidän programmia.

Ohjelmaa tulee kahdeksan jaksoa ulos ja jakso kestää 30 min. Sen piti olla tunnin pläjäys, joten melkein puolet kuvaamistamme n. 60 tyypistä jää tv-versiosta ulos, mutta Nelosen netissä näkee nekin jutut, ja vieläpä pitempinä juttuina kuin tv-tyypit.

Ohjelma on toiminut hyvin Ruotsissa (100 Höjdare) ja Norjassa (Norges herligste). Tsekkaa youtubesta maistiaisia niiden pätkistä. Ohjelma on siis sama formaatti tai idea mikä naapurimaissa. Ei ole varastettu tai kopioitu sinänsä kyseenalaisesti mitään. Tuotantoyhtiö on kaikissa maissa sama, lällällällällää!

Nyt jännitetään, paljonko show saa katsojia ja josko päästäis tekemään toinen tuotantokausi. Siitä tulisi kova juttu, koska Ruotsin ja Norjan mallin mukaan toisella kaudella ihmiset ovat tienneet millaista matskua etsitään ja niinpä katsojien ilmianto- tai suosittelukoneisto on hoitanut asiat niin, että esiin saadaan kaivettua kaikista parhaimmat tyypit. Niitä on tuolla vielä paljon.

Tämä on mun viides tv-projekti ja niistä suurin ja eniten ehkä omintani. Päätyökseni teen stand up -keikkoja klubeilla, teattereissa ja komediafestareilla, kuten olen tehnyt jo melkein kymmenen vuotta. Zaanilla kutakuinkin sama homma, lisäksi Zaani juontaa erilaisia tapahtumia.

Antakaa palautetta ohjelmasta etenkin kanavalle. Lisäksi voitte liittyä Suomen tyypit -facebook-ryhmään, jossa on keskustelua ja itsekin saatan kirjoittaa pientä lisätietoa sinne tyypeistä. Siellä voi ehdottaa tyyppejä kuvattavaksi myös. Jipii!

Tärkeintä olis, että te uudet tuttavuudet tulisitte katsomaan live-keikkoja, niissä me ollaan eniten elementeissämme. Mun keikat löytyy näitten sivujen keikat-osiosta. Youtubessa on mun stand up -pätkiä aika paljonkin, kannattaa katsella niitäkin, jos maistuu.

Tyypeiltä, joita tavattiin, tuli opittua paljon elämästä ja oma ihmiskäsitys laajeni, kypsyi niin kuin aikuiset sanoo. Ei kyllä tullu mieleenkään dissata ketään, päinvastoin, oli helppo olla kaikkien puolella. Ohjelman juontoihin ei aina saatu mahtumaan meidän kaikkia näkökulmia tyypeistä, mutta sellaista tv-homma on.

Hyvää kevättä niille, jotka sen ansaitsevat. Muille vain kevättä!

Powered by Etomite CMS.