Paskimmat komediahetket top 3

Että mikäkö jaksaa aina vain hiipiä mieleen melkein aina kun oon hereillä. No ei nyt ihan mutta on sellaisia mustia hetkiä, jotka yrittää puskea pintaan silloin tällöin. 

Tässä on perseimmät komiikan hetket TOP 3, kriteerinä se, missä järjestyksessä ne tuli mieleen.

1. Seisomapaikkaklubilla kaksi vuotta sitten. Olin illan viimeinen esiintyjä ja esityksiä oli kaksi. Eka meni läpi vielä jotenkuten, mutta toka hyytyi jo niin paljon, että kiitoksen jälkeen jäin lavalla olleelle tuolille istumaan kuin lyötynä.

Tuttuja oli katsomassa ja se kirpaisee aina enemmän. Syy koko paskaan oli se, että kahtena edellisenä iltana olin tehnyt aivan käsittämättömän kovia keikkoja ja en osannut laskeutua niistä alas vaan menin Jyväskylään sillä asenteella, että ei sitä settiä tarvitse paljoa suunnitella eikä juttujen tarvi olla kovin kummoisia, silllä minä taion siellä lavalla vaikka tuhkasta hunajaa. Enpä taikonut.

Siitä toipuessa meni pitkään. Seuraavana maanantain lähdin kesken puistofutiksen kotiin, koska en kestänyt sitä että joku otti pallon pois. Väänsin vähän itkuakin. Sen jälkeen jännitti mennä Jyväskylään mutta kyllä se asia on nyt jo tasaantunut.

2. Ehkä noin kolme vuotta sitten Turussa Hamburger Börsissä. Kahtena peräkkäisenä iltana keikka ja stressitaso oli niin korkealla etten nukkunut väliyönä yhtään. Yritin päivälläkin nukkua muttei siitä mitään tullut. Illalla olin keikalla niin ylikierroksilla, että yleisö ei päässyt kyytiin oikein kunnolla ja minä tykitin lasittunein silmin täysillä.

Keikka ei ollut varsinainen katastrofi, mutta se kokemus siitä ylikierroksilla olemisesta oli aika raju tavallaan. Nyt sitä osaa välttää.

3. Tähän ei tule mieleen yhtä erityistä. Tulee vain hämärä kasa erilaisia huonoissa olosuhteissa tehtyjä keikkoja, joista en ole selvinnyt. Alkuaikojen firmakeikat silloin tällöin, klubikeikat kusisissa pubeissa, joissa yleisö yrittää käydä päälle tai ei muuten edes anna mahdollisuutta. Ja hyvätkin keikat, joiden kesken joku huutaa sen kuuluisan artistin nimeä, jota varten ovat paikalle tulleet.

Kerran laivalla oli huono paikka ja minä olin MC:nä eikä se mennyt huonosti, mutta koiran työtä siinä joutui tekemään ja muut koomikot keräsivät kunnian. Ylpeys kolahti niin, että siinä vitutus kääntyi alkoholin avulla sellaiseksi masennukseksi että se hakee vertaistaan.

 

Näin, ehkä terästän näitä vielä kun ne vain tulevat mieleen. Yllätyin, etten osannut tarkemmin nimetä horror-hetkiä vaan jouduin oikein miettimään. Marraskuun asioita nämä. Ehkä jonain päivänä huippuhetket. Ne on helpompia. Olis hienoa, jos joku yleisöstä muistais vaikka jonkun tosi surkean keikan ja kertois siitä täällä, voitais mässäillä.

P.S. Kosahdusbarometri on tällä hetkellä 76 maksimin ollessa 100.

Powered by Etomite CMS.