Vanhempien väistöliikkeet

Että kyllä ne osaa monesti vaikka mitä. Siis vanhemmat. Ne on ovelampia kuin luulisi. Siitä ei ole pitkä aika kun tajusin erään yksinkertaisen, mutta tärkeän seikan, kun mietin lapsuuteni tarinaa.

Olin ehkä 10 - 12 -vuotias ja katsoin isän ja äidin kanssa televisiosta amerikkalaista elokuvaa. Siinä nainen tutkiskeli kalenteriaan, jonka kannessa oli vuosiluku 1988. Sain aika vahvan ahaa-elämyksen ja ilmoitin ylpeänä ääneen, että tää elokuva on tehty vuonna 1988.(huh huh mikä einstein)

- Nii-iin, Teemu on tarkka poika, isä sanoi.

Tuo tapaus on jäänyt mieleen. Se on luonut mulle itsestäni mielikuvaa tarkkasilmäisenä tarkkailijana ja herkkänenäisenä agenttiluonteena ja siten vahvistanut itseluottamusta. Isä olisi hyvin voinut korjata asian ja järkeistää, että se on elokuvaa, se on kalenterin vuosiluvusta huolimatta voitu tehdä milloin tahansa. Mutta ei korjannut, vaan antoi ymmärtää, että olin nohevampi kuin olin.

Olen aina muistanut juuri tuon tapahtuman tarkasti. Siitä on ehkä vain pari vuotta kun tulin ajatelleeksi tarkemmin koko juttua ja tajusin, että niinpä, sellainen asia tosiaan on olemassa kuin elokuvien lavastus.

Iskä lavasti mulle tuon arkisen menestyshetken ja siitäpä nöyrä kiitos. Ja koska iskä kuitenkin lukee tämän niin sanonpa kuitenkin varmuuden vuoksi, että sulla on isompi maha kuin mulla. Ettei nouse menestys hattuun. Tämmönen kehujen tasoittelu on niin suomalaista että oikein heikottaa, mutta minkäs teet.

 

P.S. Mun lavajutuissa on eniten esiintynyt mun Risto-iskä, toiseksi eniten pikkuveli Lasse ja kolmantena sisko ja äiti, joiden nimiä en ole jutuissa (vielä) maininnut niin en mainitse nytkään. Isoveli on vielä ilman osumia. Mikä sitä vaivaa?

Ja koska oon kuullut, että joiltakin koomikoilta on peruttu firmakeikkoja, koska firmojen työpaikkojakin on peruttu tavallista enemmän niin kosahdusbarometri on tällä hetkellä 81 maksimin ollessa 100.

 

Powered by Etomite CMS.