Labran tulokset

Murtunut ranne Teemulla, mutta hyvässä asennossa ja kuukausi vielä paketissa.

Samoin hyvässä asennossa pyyhältää yksi helsinkiläinen pieni mutta helvetin napakka ja tärkeä laitos nimeltään Labra.

Se on ravintola Manalan kellarissa dialyysiään pulputtava stand up -koomikoiden treeniklubi, jossa etupäässä jo asuntovelkaan ehtineet komiikkaa pusertavat artistit antavat ensi metrit uusille neronleimauksille ja yrittävät etsiä niille lava-asua.

Se maksaa kaksi euroa, pidetään joka toinen maanantai klo 20 ja se toimii. Väkeä käy, ja ovelle printattuun lappuun on logojen ja tietojen lisäksi printattu jo valmiiksi teksti TÄYNNÄ, koska varaa on.

Ja yleisöstä siellä enimmäkseen onkin kyse. He tietävät mitä tulevat katsomaan ja haluavat nimenomaan nähdä kun koomikko liitää tai laahaa ja on auki kokeillessaan uutta juttua. Vakiokävijöitä on paljon. Koomikoita on etukäteen nimetyn MC:n lisäksi vaihteleva määrä.

Tunnelma on pienisuuri. Pienessä huoneessa ei olla maansiirtokoneet mielessä vaan siellä vallitsee maanantairaukea ja rennonkannustava tunnelma, jossa ei mikkiä puristeta liikaa.

Koomikot keräävät pääsymaksun alussa ja yksi niistä häärii baarissa. Itse olen keikan jälkeen keräillyt tuoppeja. Jotenkin helvetin alkuperäistä ja symppistä.

Joka kerta oman Labra-keikan jälkeen olen ollut tosi onnellinen. Keikan jälkeen palkintoruoka yläkerran ravintolassa ja siinä on moni maanantai saanut paljon kaivattua täytettä.

Kiitos loistavasta ideasta ja sen toteuttamisesta Jape Grönroosille, Ida Grönlundille, Pirjo Heikkilälle, Tommi Mujuselle ja Ismo Leikolalle ainakin. Ja Manalan Vesalle tottakai. Labra on stand up -meininkiä parhaimmillaankin, myös silloin kun ei oikein lähe.

P.S. Tomi Walamies on todella hyvä.


Powered by Etomite CMS.