Mitä aineita oon käyttänyt?

Pakkohan tässä on alkaa vetämään enemmän kaikkee kamaa, kun sipuli ei kestä pudotusta, mikä on tapahtunut Joni Koivuniemen Tappelulistalla huhtikuun päivityksessä. Maaliskuussa olin 19:s koska käsi oli murtunut ja nyt mua syytetään valehtelevasta propagandasta ja putosin jonnekin alle 30:n.

Mitä aineita olen vetänyt?

Luonnollista ja synteettistä, lääkkeitä tai huumeita, lisäravinteita vai humpuukia, minä olen monien muiden tapaan tunkenut itseeni elämäni aikana tuhottoman suuren määrän tavaraa, jonka pitäisi parantaa oloa tai muuten nostaa elämänlaatua.

Piristeistä saa kerran lisää potkua, tulee humala, mutta aina myös jollain tavalla paha olo. Aloitin teininä ollessani perheeni K-kaupassa töissä kun nappailin pieniä pullollisia Vitanova-juomaa, joka maistui ei juuri millekään eikä piristänyt edes placebona, mikä on todella harvinaista.

Siitä kaveri johdatti kahviin. Sama kaveri vei alkoholiin. Ihan mieletöntä. Matkalla on tullut purtua jos mitä särkylääkkeitä, antibiotteja, tulehduskipulääkkeitä, kofeiinitabletteja ja gingsen-juurta. Osa saatu lääkäriltä sairauteen, osa etsitty itse elvyttämään tehotonta oloa, väsymystä ja masennusta.

Urheillessa käytin linimenttivoidetta, jonka tehtävä oli toimia ihon läpi, joten lasken senkin mukaan tähän. Samoin lääkevoiteet, Mobilat siis. Voimanosto kulutti kropasta kaiken, joten tuli syötyä vitamiineja, kreatiinia, proteiineja ja hiilihydraattijuomia. Mihin vetää raja, mikä on kemiikkaa ja mikä luonnollista? Kai se riippuu valmistusprosessista ja siitä, mitä muita aineita on käytetty sitomaan ja maustamaan näitä tuotteita.

Rauhoittuminen ei aina onnistu luomuna

Opiskeluaikana syystä ja toisesta kurkusta kulautettiin alas betasalpaajia, rauhoittavia, masennuslääkkeitä, lääkkeitä muihin sairauksiin sekä ekaa kertaa vihreää teetä.Yllättävän päätävapauttava kokemus oli vetää jäykkään selkään lihasrelaksanttia, ilmeisesti yksi tabu liikkaa.

Nykyään joskus alkoholia, satunnaista tupakkaa, teetä, kahvia, valeriana-juurta nukahtamiseen, vitamiineja. Tätä kauraa on tarjolla joka puolella, ja jokainen joutuu pitämään itsensä niistä erossa tai muuten sopimaan keskenään sopivan tavan käyttää mitäkin.

Haluan tässä sanoa, että useimmat meistä kuluttavat lopulta todella paljon jotain ylimääräistä ainetta pyrkiessään epätoivoisesti tai muuten vain kokeilunhaluisesti irti perusahdistuksesta ja yrittäessään päästä kiinni kevyempään ja energisempään oloon oikotien kautta.

En tiedä mikä minua on auttanut. Lääkkeet ovat parantaneet sairauksia, mutta ehkä osa sairauksista on tullut osittain nautintoaineiden käyttämisen takia tai niiden myötävaikutuksesta. Ja sama päinvastoin.

Mädäntynyt medikalisaatio

Osa aineista on laillisia, osa ei. Selvää on, että terveydenhoitoa dominoi länsimainen lääketiede, jonka nimeen sokeasti vannotaan. Medikalisaatio hoitaa kaiken, koska bisnes on iso. Byrokratia on liian hidas ja jäykkä, jotta homeopaattiset paavot ja kiinalaisen lääketieteen totuudet saisivat jalansijaa.

Hampun kasvatus on vaikeaa, vaikka se olisi loistava hyötykasvi. Ruokohelpeä viljellään paljon, ja sitä käytetään bioenergiana, vaikka hamppu sopisi siihen paremmin. Tämä kuulostaa hyvältä puolustuspuheelta, mutta tuskin mitään kasvia on järkeä kovin paljon käyttää energiaksi. Se on väliaikaista ja lyhytnäköistä.

Ja tietysti hampun sisältämä thc on hyvä esimerkiksi lääkekasvina ja nautintoaineena. Inhoan alkoholia, koska se aiheuttaa niin helvetisti ongelmia monille. Käytän sitä silti, koska sen saaminen on tehty erittäin helpoksi ja se on sosiaalisesti ja laillisesti hyväksyttyä.

Laukaus laukaus ja piristävää yskänlääkettä

Suomessa käytettiin morfiinia, heroiinia ja kokaiinia 1900-luvun alkukymmeninä enemmän kuin missään muualla maailmassa. Mitä, oliko kahvi- ja viina-Suomi mukamas narkomaaninen? No ei kai aivan, käyttö selittyy sillä, että yksi suomalainen vastasi kymmentä ryssää, koska puolustusvoimat tilasi isoja eriä huumeita sotilaille. Ehkä meillä oli paremmat huumeet muun hyvän lisäksi.

Sotien jälkeen tietysti narkomaanit olivat enimmäkseen veteraaneja, jotka olivat jääneet koukkuun. Sotaa ei kai silti voi syyttää kaikesta, nimittäin matskua sai apteekeista ja Suomi oli "tavaraliikenteen" kauttakulkumaa, josta ikään kuin tullina jäi maahan paljon pimeetä hyvää.

Laittomista aineista olen kokeillut kannabista ja kokaiinia. Näistä jälkimmäistä en edes Suomessa. Kyllä mä ymmärrän, että mihin tahansa voi jäädä koukkuun, mutta yhtä hyvin mun kokemuksien mukaan mihin tahansa voi olla jäämättä koukkuun.

Olen ymmärtänyt, että heroiiniin jää helposti koukkuun, eikä tässä ole tarkoitus väheksyä kenenkään huumehelvettiä. Muita kovia matskuja en aio kokeilla enempää. Toiset luonteet ovat addiktiivisia, toiset vähemmän. Hyvä elämä saa kaikista aineista esiin hyvää, paha pahaa.

Pari vuotta sitten sain keikalle aikaan euforisen olon, koska nappasin tölkillisen energiajuomaa ja söin päivittäin monta ternimaitokapselia. Kapseleista sai tietynlaista vauhtia, mutta vain pari kertaa. Ennen keikkaa oli niin eloisa olo, että se onnistui siirtää lavallekin. Sattumaa oli myös mukana.

Parhaiten keikat menee, jos on urheillut päivällä ja juo vain vettä. Joskus rikon rutiinin ja yritän saada yllätysvauhtia kahvista tai jallukahvista, mutta alkoholi ei toimi. Ensin kurimus, ja keikan jälkeen ne palkkiot.

Puhtauskuuri

Tällä hetkellä pidän kaikkien ylimääräisten aineiden käyttämistä minimissään, koska yritän vähän puhdistaa elimistöä. Detox-kuuri on meneillään ja tarkoittaa sitä, että juon päivässä 1,5 litraa vettä, johon on sekoitettu yrtti- ja teemaailmasta koostettu dream team, joka tehostaa aineenvaihduntaa ja sitä kautta tekee Teemusta kirkkaan.

Kakka ja pissi liikkuu, se jo tekee onnelliseksi. Se on eräänlaista placeboa. Yrttimömmö ostettiin luontaistuotekaupasta, apteekeistakin niitä saa, eroja en tunne.

Minä ajattelen muutenkin, että se, toimiiko jokin aine, riippuu asenteesta. Nautin yhtä paljon placebosta kuin siitä, että joku vain yksinkertaisesti toimii. Jos haluaa vaikutusta, saa sitä. Säännölliseen käyttöön placebosta ei kuitenkaan ole. Suosittelen kuureja.

Mun mielestä lääkkeitä pitäis pyrkiä käyttämää mahdollisimman vähän. Luontaisia hoitoja sitäkin enemmän. Eniten kuitenkin sitä, ettei ihminen tekisi mitään stressaavaa ja väärältä tuntuvaa työkseen, jolloin yksinkertaisesti vain voi paremmin.

Kyyniseen koulukuntaan kuuluu myös se, että kun pitää asiat yksinkertaisina eikä havittele kuuta taivaalta, jää aikaa pitää itsestään huolta kokonaisuutena, jolloin mitään aineita ei kovin paljon tarvita. Paitsi juhlimiseen.

Powered by Etomite CMS.