makea ja hapan Suomi

Voi jeesus kun Teemu ei aina ymmärrä eikä siedä. Ja silloin kun Teemu ei pysy mukana, sitä alkaa ahdistaa niin paljon, että se pitää purkaa johonkin, nyt tänne teille luettavaksi. 

Suomi on kotimaa ja vaikea olis asua muualla. Tänään lukiessani lehteä ajattelin, että olen antanut periksi ja epäonnistunut yhdessä tavoitteessani. Se on aina ollut, aluksi tiedostamattani ja sittemmin tiedostaen se, ettei minusta koskaan tulisi tyypillistä suomalaista miestä. 

Ettei minusta voisi sanoa, että suoraan stereotypiasta repäisty juoppo murahtelija. No, kyllä minusta on tavallaan sellainen tullut, tavallaan ei, mutta en minä sille mitään voi.

Mene asiaan jo

Tämän kirjoituksen pääpointti on kuitenkin se, että kestän olla suomalainen, mutta välillä tämän maan takapajuisuus ja ummehtuneisuus, pysähtyneisyys ja arka tasapäisyys hätkähdyttää.

Mietin nimittäin paljon suomalaista viihdettä ja etenkin sitä, millaista viihdettä täällä halutaan näyttää ja soittaa, millaista ei.

Jo se että Ihmebantu-sarja siirrettiin YLE:lle tyypilliseen tapaan piiloon ja pois hyvältä prime time -paikalta on aivan perseestä, mutta jotenkin odotettavaa. Nyt kesällä tätä hienoa komediahelmeä ei pääse näkemään niin moni kuin olisi voinut, ja minun mielestäni pitänyt.

Siirtäminen oli käsittääkseni sen ansiota, että joku paukapää jälleen aliarvioi yleisöä ja päätti, että sarja on liian tyly, musta tai jotain vastaavaa kunnon ihmisten katsottavaksi.

Tänään luin TV-maailma -lehdestä juttua ensi viikolla alkavasta ruotsalaisesta sarjasta, jossa pureudutaan avioeroihin. Lainaan suoraan niin käypi asia selväksi:

"Avioeron anatomiaa (Skild!) juontaa hieman yllättäen ruotsalainen koomikko Mikael Syrén. Joku voisi ajatella, että henkisesti erittäin raskasta aihetta käsittelevä sarja ei ole oikea foorumi puujalkavitseille, mutta Syrén onnistuu keventämään tunnelmaa tilanteissa, jotka muutoin kävisivät haastateltaville liian raskaiksi.!

Jep. Komiikka on yhtä kuin puujalkavitsit. Kirjoittaako tässä nyt hyvä toimittaja junteille vai onko toimittaja itse juntti? Joka tapauksessa Mari Pöyhtäri jatkaa:

"Suomessa avioeron humoristinen käsittely ei taitaisi toimia, mutta naapurimaassa asialle osataan nauraa."

Voi perkele, antakaa mulle ohjelma niin katsotaan.

Miksi Suomi on näitten urpojen mielestä jotenkin erilainen maa siinä mielessä, ettei täällä voi tehdä huumoria mistään eikä ihmiset kestä eivätkä ymmärrä mitään. Makkara suuhun, kaukosäädin käteen ja keihäskisa käyntiin, siihenkö vain tämän housuunsa kusseen kansan rahkeet riittävät?

Jos ei jo käynyt selväksi, niin kyllä, nyt vituttaa. Ja miksi minusta tuntuu, että kaikki ovat epävirallisessa yhteydessä kanssani samaa mieltä, mutta kun näitä asioita aletaan tehdä työkseen, aina jostain ilmestyy jokin tekijä, faktori, joka vesittää terveen järjen. Huh huh. Nyt vettä jostain.

Powered by Etomite CMS.