Homojen hommaako?

Olin eilen Gay Pride -tapahtuman yhteydessä vetämässä stand up -keikan Manalan täpötäydessä kellariklubissa, joka on tosi hyvä ja intiimi tila. 

Pakko vain kertoa, että tuli ältsin hyvä fiilis keikasta. Pienen tauon jälkeen rullailtu kesäkeikka toimi, koska sain päälle sellaisen vaihteen, että puhuin vain rauhallisesti niistä asioista, joita mietin koskien sateenkaarikansaa. 

Siihen meni ekat kymmenen minuuttia ja se toimi, koska mulla oli jotain sanottavaa ja olen aina ollut kiinnostunut vähemmistöistä ja alakulttuureista ja olen niitten puolella, sikäli kun puolia enää on ainakaan enää tässä gay-hommelissa.

Toki siellä sitten vedettiin uutta ja vanhempaakin lavamatskua paljon, mutta silloin kun luottaa täysin siihen, että puhumme yhteistä kieltä, keikasta tulee aina helvetin nautittava.

Nautin lavalla olosta, koska tuntui, että olin omien joukossa. Minä kun en siedä tietynlaista äijäiyä yhtään ja oletin etukäteen, että nämä ihmiset ymmärtävät mistä puhun, kun kuvailin kohtalaisen halveksivasti office joker -äijiä, jotka luulevat yleisössä ja muuallakin olevansa jotain.

Homoilla ja heteroilla tulee aina olemaan jännite välillään, mutta en tarkoita mitään negatiivista. Homot rinnastetaan aina seksuaalisuuteen ja äkkiseltään oletetaan herkästi, että niillä on vain paneminen mielessä.

Heteroyleisö on yleisö, homoyleisö on homoyleisö. Koomikot miettivät etukäteen, pitääkö homoille muuttaa rutiinijuttujaan, ja välillä se on jutun aukeamisen takia tarpeen, välillä ei todellakaan.Oli hauska seurata, mitkä kohdat muitten seteissä jäi kylmäksi tai päinvastoin sen takia, etteivät esim. miehet osanneet samaistua naisten perseiden tiirailujuttuun yms.

Mietittiin myös, pitääkö vetää homoaiheisia juttuja, ja siinähän mennäänkin helposti alleviivaavaan meininkiin, mutta taitavasti tehtynä homoista puhuminen toimi kaikilla.

Pari viikkoa sitten oli tupakkalaki-ilta, jossa mietittiin myös, pitääkö vetää röökimatskua lavalla ja sama homma koski sitä iltaa. Ei saa olla teennäinen illan teeman suhteen.

Mun mielestä homoshowssa ei ollut kyse suvaitsevaisuudesta sinällään, se oli vain keikka, jossa oli regnbågmänniskoja paikalla.

Jos tiedän etukäteen, että yleisössä on paljon nuoria kauniita naisia, en pukeudu yhtään paremmin kuin yleensä, mieluummin päinvastoin. Suomenruotsalaisille esiintyessä ruotsiksi mielessä on käynyt, että pitääkö sinne Svenska Teaterniin laittaa kauluspaita päälle. En laittanut.

Homokeikkaan valmistautuessa mietin, että pitäiskö laittaa hienommat kengät ja trimmata vähän partaa. Jäi molempi tekemäti.

 

Torstaina on toinen show. Itse en valitettavasti pääse. Sekin varmasti myydään tiistain tapaan loppuun. Ens vuonna toivottavasti taas. Nyt ulos aurinkoon ja muna esiin!

Powered by Etomite CMS.