Keikkaraporttia 2.

Perjantaina oli Euroopan kuumin pikkujouluilta ja kaikilla kuusi tuhatta keikkaa. Paitsi mulla, koska en tee yksityiskeikkoja oikeastaan lainkaan, en ainakaan pikkujoulukestejä. 

Mulla oli Kulttuuritalolla kaksi rykäisyä ja niitten välissä Studio Krunikassa käynti. Eli kolme keikkaa illassa. Se ei ole vielä paljon, jotkut tekee silloin tällöin 5 - 6 pikkujoulukeikkaa illassa. Se on sairas, kuvottava määrä stressiä, minä en siihen pysty. Oon niin pieni ja laiha. 

Kulttuuritalo ei ollut täynnä, mutta tarpeeksi siellä oli väkeä, että tunnelma syntyi. Piti aloittaa koko show, mistä tuskin kukaan koomikko tykkää. Mikäs siinä, kai se meni ihan ok, vaikka en muista miettineeni miten keikka menee vaan pähkäilin koko ajan sitä, että kuinka kaukana naamasta sitä mikkiä pitää pitää, jottei ääni iske päin näköä niin kovaa.

Onneksi yleisön ei tarvi keikan aikana miettiä kaikkea teknistä ja muuta.

Mulla oli 15 minuuttia aikaa ja siihen kun lisätään se, että aloittaa shown, ei siinä kovin paljon pääse itsensä näköistä komiikkaa tekemään, ei pääse vauhtiin. Ainakaan mun tyylilllä joka ei ole pieniä vitsinpätkiä. Mutta ei se käynyt vituttamaankaan.

Sitten oli aikaa katsella muita, eli tuijottaa takahuoneessa itseään peilistä ja miettiä, mikä elämässä on vaikeinta. Katsoin kyllä ylläriesiintyjän, eli beatboxaaja Felix Zengerin pikkukeikan. Se on taitava. Kiertänyt maailmaa suunsa kanssa, yhteensä about 20 miljoonaa katsojaa Youtubessa ja sen sellaista. Yöllä katselin Youtubesta tarkemmin ja huomasin, että se sama tyyppi on myös ihan kurko footbag-taituri. Mitä huumeita se vetää?

Ritva-fight vailla verta

Krunikassa oli lämmin tunnelma, aloitin siellä myös ja siinä oli ainekset ihan huippukeikkaan, mutta sitten tuli känniääliö-ilmiö. Nainen alkoi eturivistä kommentoimaan jotain hyvin vaikeeta ja minä tyypilliseen tapaan reagoin omalla tyylilläni, jotta kävisi selväksi, että se on Teemu, joka tätä orkesteria on tilattu johtamaan. Eli ilmoitin jotain, että jaahas, täällä on nyt joku ritva, joka kokee oikeudekseen ja velvollisuudekseen toimia yleisön omatuntona ja ilmoittaa ääneen, jos joku juttu tai äänensävy ei ole soveliasta ja muuta tätä moraali- ja kielipoliisimeininkiä. 

Olen tehnyt samaa ennenkin ja ei siinä mun mielestä mitään loukkaavaa ollut, mutta ritva oli täysin omalla kaistallaan ja alkoi omituisen napinan, jonka lomassa nousi välillä seisomaan ja jatkoi vain, vaikka minä höpötin mikkiin koko ajan, eli puhuin sen päälle ja yritin näyttää ettei hänelle nyt luentoaikaa ole luvassa. Se nainen vihasi mua, mutta oli myös aivan ulalla.

Tähän vääntöön kului aikaa ja en päässyt omassa matskussa oikein edes vauhtiin. Lopuksi vain huolehdin siitä, että se hiljenisi seuraavan koomikon aikana, jotka eivät ole häntä millään tavalla loukanneet. Yleisö vihasi häntä. Minä en. Mielestäni en edes paukuttanut sille mitään, koska se oli liian helppoa. Noista jutuista tulee muutenkin vähän dirty olo jälkikäteen. Tulee muisteltua, olinko mauton ja turhan kovasanainen tai röyhkeä ja muuta kakkaa. Kai se niin on, että jos yleisö on täysin mun puolella ja show häiriintyy, pitää yrittää tehdä jotain. Harvoin vain käy niin, ettei vittuilu auta vaan pitää pyydellä henkilökuntaa avuksi.

Loppushowsta ei tiedä, koska juoksin taksiin ja takaisin Kulttuuritalolle. Siellä oli myöhemmässä showssa hieman vähemmän jengiä mutta hyvä meno, ja pääsin lavalle aivan liian pitkäksi venyneen ekan puoliskon viimeisenä. Hohhoijaa. Sielllä muutenkin risteili koomikoita sieltä täältä, sillä monilla oli keikkoja muualla, välissä, ennen ja jälkeen ja mitä vaan.

Ehkä noista Kultsan keikoista ihmiset saa makupalan kunkin koomikon tyylistä. Voin vakuuttaa että koomikot myös miettii, että tuleeko sielllä näyttäydyttyä huonona verrattuna toisiin naurattajiin. Viittaan siis siihen, että toisten tyyli toimii pienessä ajassa paremmin.

Joo, oli working comics night at work. Ei erityisen nauttittavia vetoja muttei huonojakaan. Ne piti tehdä ja homma toimi. Nyt on ansaittu vapaapäivä.

Siinä ettei tee yksityiskeikkoja, on sata hyvää puolta. Yksi on se, että kun muut peruu klubikeikkojaan, koska tekevät mieluummin pikkujoulukeikkoja tai sairastuvat, Teemu saa sitten mennä tuuraamaan ja jumaliste, saa siis keikkoja, left overeita ja nehän maistuu. Nyt väsyttää niin, etten jaksa kirjoittaa muuta. Kommentoikaa jos siltä tuntuu, vieraskirjaan.

Powered by Etomite CMS.