Keikkaraporttia 8

Perjantaina oli kaksi keikkaa Helsingissä. Pasilassa kävin aloittamassa lyhyesti shown, jotta ehdin Peacockiin Stand up and Rock –keikalle tekemään 20 minuuttia.

Pasila lähti rennosti ja napakasti. Siellä annoin myös pari kommenttia kameralle, koska erästä keikkaa kuvattiin dvd:lle. 

Pikkujouluaikaan klubeillakin on eri meno. Villiä ja vapaata. Se on yleensä hyvä, kuten Pasilassa ja joskus vähän huono, kuten Peacockissa.

Siellä oli about 800 ihmistä ja jossain vaiheessa settiä ihmettelin miksi jutut ei toimi niin hyvin kuin yleensä niissä kohdissa toimii. Tajusin sitten että siellä takarivissä heitettiin jotain väsynyttä ilmaisen viinan taistelijaa koprat kainaloissa ulos. Se vie aina yleisöltä huomion.

Teatteri on niin iso etten huomannut heti mitä tapahtuu, koska etäisyyttä lavalle on niin paljon, mutta yleisöä se kai häiritsi pidemmän aikaa. Keikasta ei tullut niin hyvä kuin edellisellä kerralla, mutta hyvä kuitenkin. Olin itse ehkä Pasilan keikan lumoissa vielä.

Joku mies otti kai vähän nokkiinsa Tuurin kyläkauppaa koskevasta jutusta ja nousi seisaaltaan huutelemaan jotain, en edes tiedä oliko se aggressiivinen vai ei, ja istui sitten alas kun sanoin jotain joutavaa ihan rauhallisesti. Iltaa isännöinyt Eirtovaaran Mika sen sijaan räjäytti palleanaurut irti koko teatterillisesta hämmentynyttä pikkujoulukansaa. Sai sellaisen loppuaplodit että varmasti kiveksissä kihisi.

Harmi etten ehtinyt jäädä Linnanmäelle pieneen pikkujoulutuokioon, jossa olisi ehkä voinut tutustua niihin muusikoihin, jotka showssa soittivat. Mutta eipähän tullut juotua viiniä. 

Ja jos luitte tuon viimeistä edellisen virkkeen, voitte varmasti hieraista silmiä ihmetyksestä kuten minäkin: olisin halunnut tutustua ihmisiin. Epäsosiaalisuuden aika on ohi. Teemu pehmenee kuten pitkään levännyt hapankorppu.

Pitkän päivän ilta

Aamulla olin herännyt viiden tunnin hermostuneiden unien jälkeen tv-ohjelman kuvauksiin. Siellä hurahti kahdeksasta melkein neljään. Oli tosi hauskaa ja pidemmän päälle raskastakin kuten aina kun kuvataan jotain. Ohjelmaa en voi vielä kertoa, mutta ens viikon perjantaina jo voin. Se oli ehkä elämäni onnellisin kokemus.

Lauantaina kaksi keikkaa Jyväskylässä

Seisomapaikkaklubille meno vaatii aina enemmän aivotyötä kuin muut keikat. Sinne on niin kovat tunnesiteet että pitää yrittää pitää pää kylmänä ettei mene yliyrittämisen puolelle tai puolestaan ettei odota saavansa mitään helpommalla kuin muualla. Jotain kotikenttäedun tapaista siellä on ja se on jees, mutta ei se myöskään paineita vähennä.

Ja alusta saakka oon pitänyt kiinni siitä että Seisomapaikalla en vedä kahta kertaa samaa matskua. Se on pitänyt häkellyttävän hyvin, vaikka ei ehkä edes tarvis. En mä enää siellä niin usein käy että toistoa tulis, koska yleisökin kuitenkin vaihtuu aika hyvin. Niin mä kuitenkin teen.

Ilo se aina on.  Nyt meni hyvin molemmat keikat. Onnistuin pitämään ne tarpeeksi lyhyenä. Viime aikoina olen tehnyt ehkä vähän löysiä tai liian pitkiä settejä, koska setti elää ja uutta puhetta on tullut koko ajan sivuovesta mukaan.

Ajankohtaista matskua ja juttuja siitä mitä omassa elämässä on tapahtunut. Niitä tuntuu aidolta vetää mutta kyllä niissä on aina tiivistämisen varaa myös. Ehkä. Mistä minä tiedän. Mene ite sinne. Hymiö.

Jyväskylässä oli täydet tuvat Ilokivessä ja kova tunnelma. Se kun ihmiset alkaa kiljumaan jo kun shown aloitusmusa kajahtaa pimennetyssä tilassa tuntuu hyvältä. Aika lupaava olo tulee. Lisäksi minusta on tullut kokenut. Luin esitysten välissä kirjaa.

Pitää mainita Helenä Pöllänen, paikallinen opiskelija, joka teki lyhyet keikat ennen mua, uransa viidennen ja kuudennen keikan. Ja hyvin veti. Lisäksi tapaus oli takahuoneessakin niin hauska että vois uskoa siitä tyypistä tulevan jotain jos jaksaa vääntää. Toivottavasti se ei lue tätä ettei nouse neste päähän. Onnea! Kyllä se hymy siitä vielä hyytyy, keu keu.

Ensi viikolla luvassa kauden viimeinen keikka (joo jotkut tekee uudenvuoden aattonakin varmaan kuusi karmaisevan hintaista firmakeikkaa) ja sitä ennen Eddie Izzard Peacockissa. Siitä tulee hyvä. Syökää kuituja ja nauttikaa elämästä. Kosahdusbarometri on todella iso tällä hetkellä, tarkkaa tietoa ei ole.

 

Powered by Etomite CMS.