Kritiikki Etelä-Saimaassa

Marraskuun 27. päivä olin Niko Kivelän kanssa Lappeenrannan kaupunginteatterissa. Vedetiin puoliksi koko ilta ja tupa oli täysi. Mun keikan pituudeksi tuli 50 minuuttia. Ja seuraavassa arvostelu mun osuudesta. Samassa jutussa arvosteltiin myös Niko ja Jope Ruonansuu toiselta keikalta, mutta jätin ne pois.

Mainittakoon nyt vielä, että kun tuon lukee, viimeisestä virkkeestä tulee jotenkin sellainen olo ettei kukaan tykännyt tai että ainoa tykkääjä oli kirjoittaja itse, se on väärää viestiä. Keikalla oli todella hyvä tunnelma ja se meni erittäin hyvin. Loppuaplodit olivat huimat molemmille. Keikka oli yksi viime aikojen parhaita. Kirjoitus viitannee enemmän juttujeni sisältöön. En haluais kommentoida arvosteluja millään tavalla, mutta nyt tein poikkeuksen. Kiitos kuitenkin.

 

Uuden ja vanhan liiton miehet / Liisa Kukkola 30.11.2009

"Teemu Vesterinen, onneksi olet väärässä. Ihmisten ainoa motiivi tulla katsomaan stand upia tai ylipäätänsäkään viettää vapaa-aikaa muualla kuin kotona ei ole se, että kotona ei naurata.

Varsinkaan Vesterisen stand up -keikan katsomiseen minulla on kokonaan toiset perusteet kuin hysteerisen naurun metsästys. Suorastaan odotan, mitä kaikkea hän on arkisen kuonan alta löytänyt ja mihin suuntaan Vesterisen kieroudessaan harvinaisen suora ajattelu on häntä sitten edellisen keikan vienyt. Nerous vetää aina puoleensa.

Onhan Vesterinen tietysti oikeassakin, stand upiin tullaan nauramaan ja hakemaan helpotusta arjen turtumukseen. Siksi kaupunginteatterin Niko Kivelä All Stars -klubilla saattoi moni pikkujoulujuhlija hieraista korviaan.

Vesterisen setti oli lähes alusta loppuun pirullisen synkkä, kyynisen aggressiivinen, ja se pyyhki paitsi vaikut korvista. myös pöytää suomalaisten pyhillä arvoilla.

Minä nautin Vesterisen tylystä tyylistä. Hän ei kosiskele yleisöä eikä pelkää laittaa persoonaansa peliin: tässä olen, ristiinnaulitkaa jos eivät jutut miellytä. Eikä taatusti miellyttänyt - vaikka osa yrittikin väkisin nauraa Vesterisen hirveän traagisille tarinoille.
"

Powered by Etomite CMS.