Keikkaraporttia 10

Jumaliste! Tässä sitä ollaan ja kirjoitetaan vuoden ekaa keikkaraporttia. Se tulee Nummelasta, nyt jo tosin kotisohvalta käsin, pleikkarijääkiekkopelin erätauolla, koska silmä-sormi -koordinaation pitää antaa levätä. 

Kuukauden keikkatauko ja vatsanpohjassa sen mukainen höpinä ja korvennus. Sen jo tietää että eka keikka tauon jälkeen jännittää, mutta tämä keikka ei jännittänyt normaalia enempää vaan vitutti.  Olin kuullut että paikan valinta ja tila yleensäkin olisi tuottamisprosessissa päässeet hieman väljästi läpi ja että asia ja teot eivät pääsisi kunniaan siellä. Ja korostan nyt ettei ole kyse ihmisistä vaan tilasta, mikä on komediikassa tärkein kun aletaan tuottamaan tilaisuuksia hörötyksille.

Ja murehdin sitä koko päivän mikä on eniten perseestä, enemmän kuin perse.

No mutta kun päästiin keskelle nuotiopiiriä, tuli helpotus, koska siellä oli hyvä meno ja onnistunut leivonta, vaikkei se tila tosiaan ollut hyvä muttei niin huonokaan kuin hysteeriset valittajakollegani ovat verisellä pensselillä totuutena maalailleet.

Arimo aloitti ja minä sain mennä lämpimään pöytään. Arimo on hyvä hommassaan, Mustonen. Vaikka huumorintajumme on aika lailla erilainen, Arimolle täytyy nostaa hattua ammattitaidosta, jolla hän ottaa lauman haltuun.

Itse tuli improvisoitua hieman ehkä normaalia enemmän. Siellä oli mies, joka on Prisma kassalla töissä ja kun muistelee, mitä Espoossa pari viikkoa sitten tapahtui, siitähän tuli hauskaa. Keu keu.

Sen verran tuli töissä kuitenkin oltua että lopeti keikan sopivasti siten, että ehdin bussiin. En aliaikaa esiintynyt kuitenkaan. Aliaika on sanana tullut käyttöön mulla komediikan myötä. Missä muualla sitä voi käyttää?

Nummelan klubi paranee kun sinne tehdään pieniä muutoksia ja minä voin ainakin mennä toiste. Kyllä siellä oli ihmisillä hampaat esillä. Eli asenne ja mielenryhti kohdillaan, suorassa.

Kollega Ida Grönlund leijuu Facebookissa mun kanssa keskusteluja juuri nyt tultuaan äskettäin Turusta keikalta. Neuvoi tuossa samalla Kalliosta hyvän vege-vegaani -pikaruokapaikan, jossa voin käydä silloin kun tarvii.

Ida tunnelmoi että alkuillan sivistyneesti ruokailemaan tullut turkulainen teatteriyleisö oli jäyheähköä mutta  "mut kaikki naiskoomikolle soveliaammat jutut toimi paremmiin, ne joissa ei kiroiltu tai mainittu pillun nuolemista". Näinhän se menee.

Faktaa on, että tunninkin erot keikan alkamisajassa vaikuttaa. Tässä on oppinut vuosien varrella satoja pieniä asioita, joilla on iso merkitys.

No mutta onnea Turku, ja onnea Nummela. Teitte ainakin pari koomikkoa tyytyväisiksi. Nyt pari peliä kiekkoa ja siihen päälle muutama tunti rimpuilu-unta, jossa Teemu ravistelee kropastaan ja päästään keikalla kertyneet stressihormonit hyvin pestyyn suomalaiseen lakanaan.

Powered by Etomite CMS.