Keikkaraporttia 11

Euroopan intensiivisimmässä stand up -kaupungissa oli viime viikonloppuna Sikahauska-festarit, joissa tein neljä keikkaa. Festari oli laajentanut onnistuneesti Imatralle mutta minä loisin vain Lappeenrannassa. 

Keikoista ei ole erityistä sanottavaa. Olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Eka keikka torstaina oli omituinen, koska pää oli ylikierroksilla krapulan ja muiden ennen keikkaa -rutiinien rikkomisen takia enkä siis osaa sanoa oliko se hyvä, mutta plussalle ainakin jäi se.

Sillä keikalla ainakin koomikot tykkäsivät, mutta se ei tarkoita sitä että yleisö tykkäsi yhtä paljon. On olemassa nimittäin käsite comedians comedian, eli joka maassa ja skenessä on koomikoita, joita toiset koomikot arvostavat erityisesti sisäpiirin syistä. Koomikot tietävät mikä on vaikeaa tehdä lavalla ja mitä milläkin jutulla haetaan ja mistä mikäkin juttu tulee. Muut koomikot tykkäävät katsoa kun joku menee pitkälle ja tekee jotai sairasta tai jotain todella yllättävää. Pointti on siis se tässä, että tämä keikka saattoi mennä tähän kategoriaan tai sitten ei. En jaksa pohtia enempää sitä kuitenkaan.

Kyselytunti vedettiin ekaa kertaa teatterin tiloissa ja alun hämmennyksen jälkeen siitä tuli oikein oiva otos, joka palkittiin encorella ekaa kertaa Kyselytunnin historiassa. Tämä tapahtui pitkälti sen ansiosta, että Suomen paras stand up -koomikko Harri Lagström oli niin osuva, hauska ja kookas.

Liikkuva juttutehdas

Siitä huomasi että ollaan jonkin sortin ammattimiehiä, että Jalavan Pekan kanssa ammennettiin Lappeenrannasta viikonlopun aikana oivaa ajankohtaista ja paikkakuntakohtaista juttumateriaalia kiitettävä määrä. Lappeenrannan pyramideista ja halvasta venäläisestä tupakasta ja Saipasta ideoitiin yhdessä juttuja, joita molemmat käyttivät omissa seteissään jonkin verran ristiin. Eikä tullut edes tehtyä jakoa siitä kuka vetää minkäkin jutun vaan loppupuolella tajuttiin vaan että molemmat käytti samoja juttuja jonkin verran.

Voisi kysyä, onko se oikein. Mun mielestä se on ihan jees. Ei niitä juttuja enää ehkä voi käyttää uudestaan, ja jos voi, kyllä siitä saadaan selko kumpi niitä alkaa laajemmalti setissään käyttämään. Ei vaan tullut mieleenkään, että hyvä juttu olisi minulta pois heittäessäni Pekalle hyvän idean. Ja päinvastoin. Me ollaan niin kypsiä ihmisiä. Niin kypsiä.

Tutustuin Kotiteollisuuden rumpali Sinkkoseen. Hieno mies, hauska kuin mikä. Pitäisi saada näitä rokkareita lavalle. Hynystä houkuttelin jo Jyväskylän aikoina lavalle ja se oli innostunutkin, mutta oli liian kiireinen asian toteutua. Sehän olis hienoa, jos vaikka kaksi KT-rokkaria olis keikalla lämppärinä. Voisin vastaavasti käydä niitten keikalla soittamassa nokkahuilu-intron.

Hyvä Sikahauska-festari! Hyvin se kai kokonaisuudessaan meni. Ens kertaa odottelemaan. Väsy.

Powered by Etomite CMS.