Keikkaraporttia 24

Jos luit edellisen raportin niin tästä on hyvä jatkaa. 

Carlsberg-talo Pyhällä on loistava tila komiikalle. Sinne tuli yleisöä paljon, ja kuten ilmaistapahtumiin kuuluu, sitä tuli koko tunnin ajan klo 21 - 22 välillä eli kesken keikkojen. Siinä onkin ainoa tekijä, joka häiritsi. Muuten yleisö oli motivoitunutta ja meno hyvä. 

Liekö johtunut kestoväsymyksestä vai mistä, en jaksanut sietää pientä puheensorinaa siellä täällä keikan aikana ja olin välillä vain ihan hiljaa ja kuuntelin. Se ei välttämättä ollut tarpeen. Mutta kuten tiedämme, turhan paljon höpöttelevän yleisön saa hiljaiseksi olemalla itse vielä hiljempaa.

Tämä keikka oli sukua Hämeenlinnan keikalle, mutta kaikin puolin parempi. Piti olla napakka ja nopea ja tilanteessa kiinni (tilanteita tietysti pääsiäispäissään olevasta yleisöstä pursusi). Ei toiminut jos yritti rakentaa jotain pitkää tai hienovaraista supervyörytystä, kuten joillakin hyvillä koomikoilla on tapana. Seisova ja elävä yleisö tarkoittaa sitä että keikankin pitää elää enemmän.

Eikö sua lukijana vituta tällainen jatkuva syväanalyysi?

Zaani oli lavalla aluksi ikään kuin lämppärinä ja tosi hyvä olikin. Ja talossa oli DJ Yuhis, hieno ja kokenut mies, joka nostatti funkilla tunnelmaa ammattimaisesti ja spiikkaili meitä. Kiitos siitä!

Helppo tapa luoda komiikkailtaan tunnelmaa on hommata DJ. Taas kerran, Ruotsissa olen monella klubilla nähnyt sellaisen ja sehän toimii. Suomessa harrastetaan enemmän äänipöydän takaa nostatusta ja sekin on tosi hyvä, kun siihen keskittyy kuten Oulussa, missä jätkät pistää koneelle mietityn biisilistan ja hilaa volumen tasoa pikkuhiljaa kattoa kohti shown aloitushetken lähestyessä.

Kanadassa ja Jenkeissä on enemmän sitä että joku spiikkailee taustalta koko ajan. Kuten myös Comedy Storessa Lontoossa, missä parin minuutin välein kerrottiin milloin show alkaa ja että ottakaa paikat ja muita ohjeita annettiin kätevästi myös. Tätähän harrastetaan Seisomapaikkaklubilla Jyväskylässä aika hyvin ja sekin luo tupaan läsnäolon ja yhteishengen väristä värinää. Tomaattifestareilla on etukäteen äänitetyt koomikkokohtaiset äänitiedostot, joilla spiikkaukset hoidetaan. Se toimii myös.

Pääsiäinen on hieno juhla pupujen, kukkojen, tipujen rairuohojen ja noitien kunniaksi. Viime vuosina joku on vaan alkanut tunkea Jeesusta mukaan kuvioihin. Ei tarttis sellaista kaupallisuutta ihan joka väliin työntää.

Ja vaikka lupasin taannoin notten enää koskaan kirjoita uutta materiaalia, nyt on yksi idea. Sen pointti on tämä: en ole kiinnostunut ihmisistä, jotka saavat luovuttaa verta.

Tule keikalle kattoo tuleeko tosta mitään. Pieni mutta hyvä idea. Vähän kuten mun ura. Harri Lagström on Suomen paras koomikko.

Powered by Etomite CMS.