Keikkaraporttia 30

Tomaatit Riosa

Tomaatit oli parasta vihannesta mulle viime vuosiin verrattuna. Tein seitsemän keikkaa, joista yksi oli Kyselytunti ja ainakin neljä keikkaa niistä oli erittäin hyviä, luovia ja ainutlaatuisia.

Keskiviikon kaksi keikkaa menivät hyvin, varsinkin ison Vanajasalin keikka, mutta nehän ovat aina kuitenkin vähän tunnustelukeikkoja. Jälkimmäinen oli vaikea, mutta selvisin vaisusta tilanteesta taisteluvoittajana.

Torstaina oli yksi keikka joka meni todella hyvin. Siinä oltiin ytimessä, sen tietää siitä, että biisilistasta jäi monta kohtaa tekemättä. Yksi syy onnistumiseen oli turnausväsymys, joka oli yllättäen jo torstaina vahvaa. Ja taas: kun väsyttää ja on krapula, keikoista voi tulla ja tulee usein rock.

Perjantaina oli kaksi keikkaa, joista ensimmäiselle piirsin biisilistan, jota ei enää loppufestivaalin aikana tehty. Ja mä en enää muista mikä keikka oli milloinkin, mutta taisi olla perjantaina, jolloin tein Great Comedy Momentiksi saakka yltäneen lavakuoleman. Tai oikeastaan nousin kuolleista niin, että yleisö hakkasi encorea kuulemma viisi minuuttia.

Se oli hyvä mutta harmi, sillä olin jo juossut pois paikalta enkä tiennyt encoresta. Perään juostiin myös, mutta mä olen nopea.

Mokasin siis viimeisen pitkän jutun melkein heti alkutekijöistään ja juuri kun loppuhuipennuksen aika tuli, ja että olisin voinut pelastua, ryssin senkin ja rojahdin lattialle, olin pitkään hiljaa ja aloin puhua ja tilittää siitä miten kaikki on pilalla enkä voi katsoa ketään enää silmiin.

Lopulta konttasin lavalta pois ja juoksin katsomaan toista keikkaa. Ja jos edes kohtuullinen tuuri olisi käynyt, joku olis kuvannut sen, mutta eipähän ei.

Kyselytunti oli erittäin välitön ja pieni ja intiimi keikka, josta jäi hyvä maku. Rovaniemen komiikan suurkuluttajat olivat paikalla ja toivat lisämaustetta settiin, kiitos.

Lauantaipussi

Lauantaina oli eka keikka Kasvihuoneessa eli torilla teltassa. Se oli yhteiskunnallisesti valveutunut show. Kaikki neljä olivat tosi hyviä. Itse vedin eniten sekopäisen, tajunnanvirtaisen ja oman itseni näköisen keikan joka oli rock. Iso tyydytys. Intensiteetiltään paras veto näissä juhlissa.

Viimeisenä oli mulle harvinainen ja festareiden ainoa MC-keikka. Oli festariväsymys siinä vaiheessa jo etten stressannut sitä enempää, vaikka normaalisti olisinkin hermoillut. Se ei ole helppoa hommaa. Osaan sen kyllä, mutta en ehkä olisi vireessä.

No mutta sehän lähti ihan improvisoimalla yleisön kanssa nopeasti höpöttäen ja oikeastaan tosi hyvin. Siitä on videotakin, jonka joskus voisi ehkä yrittää saada nettiin. Oho, heti kun mainitsin asiasta, tuli stressi.

Jallua tuotiin lavalle kahdellakin keikalla ja se on katu-uskottavaa se. Kiitos Hannu.

Olin tyytyväinen koko hommaan kun oli sääkin niin hyvä.

Riosa Oulusa

Viime viikon ainoat keikat olivat perjantaina Oulun Riossa. Mahtava paikka, herrajumala. Vanha leffateatteri, nousevat pöytäkatsomot, baari takaseinällä ja hyvä lava. Voi voi. Tomi Walamiehen ja Ida Grönlundin kanssa tehtiin hyvät showt.

Me ollaan kaikki niin erilaisia, mikä oli hyvä. Sain olla viimeinen ja keikat menivät hyvin, koska mukana oli vielä Tomaateilta tarttunut improvisointia ja vauhtia ja luovuutta, ei vain suusta tulevaa stand up –materiaalia.

Viimeisen keikan jälkeen Tomi ja Ida tulivat yllättäen lavalle ja tehtiin pianon säestämänä jotain omituista pornoelokuvakuvaelmahäröilyä ja yleisön tykkäsi. Siellä tuli encorea kaksin käsin. Joten viikon sisään parit encoret, näitä mä lasken hähähääää. Olkoonkin, että Oulun encore oli yhteinen.

Enää on kaksi keikkaa ja Kuopion festari. Sitten on kuukauden loma.

Powered by Etomite CMS.