Keikkaraporttia 33

Väittikö joku, että puhelinkopit ovat hävinneet, kännykkäsaurus on tullut ja puraissut kitaansa kolikoilla soittelijat ja puhelukorttikansalaiset?

Lienee totta. Mutta vain osittain. Mie (mie on hyvä persoonapronomini kuvaamaan yleisesti sitä ettei ole Helsingistä, mutta ei se tässä viittaa mun kotiseutuun vaan tähän tekstiin) nimittäin huomasin tällä viikolla, että puhelikoppi voi olla myös liikkuva, pyöräin päällä puhiseva rullaava toimisto.

Kävin Sami Hedbergin kyydissä Lappeenrannassa ja Samilla on puhelin kytketty kaiuttimiin ja tautapeilissä sillä on mikrofoni, joka kerää Samin korahtelut. Niinpä artisti voi ajella kuin iskelmalaulaja molemmat sormitertut ratissa ja huudella ihmisille vastauksia ja kysymyksiä.

Hauskinta on se, että apukuskin paikalla istuva kansalainen, joka myös oli päässyt mukaan karjalaiselle sisävesilaivalle esittämään huumoria, kuulee koko keskustelun koko ajan. Vielä hauskempaa on, että se puhelin soi koko ajan. Ihan koko ajan ihmiset.

Näytöstä näin, onko soittaja joku yhteinen tuttu, jotta voin huudella levottomuuksia väliin, ja joka puhelun alussa piti ikään kuin päättää, olenko autossa kuulemassa puhelun vai en.

Erityisesti firmakeikan alapääjuttukieltotoiveista sovittaessa teki mieli sanoa jotain sekavaa, mutta en voinut, koska en ollut autossa. Kjeh Kjeh.

Vietin Sami-Sauruksen kanssa autossa ainakin kuusi tuntia ja mun puhelin ei soinut kertaakaan, koska en tee firmakeikkoja enkä rakenna taloa, arkkia tai yritystä ja minun ystävilläni ei ole minulle asiaa.

Luin juuri Hesarista budjettiriihen seurauksista. Eduskunnan pitäisi joulukuussa hyväksyä tämä uusi vihreä budjetti, jossa hyvää on se, että esimerkiksi lapsilisät ja kotihoidontuet sidotaan elinkustannusindeksiin eli ne nouset sitä mukaan kun muukin hintataso ja talous. Opintotuki sen sijaan ei. 

Työttömyyden tukemista vähennettiin 60 miljoonalla ja turpeen verotusta vähennettiin puoleen. Ouluun pääsee paremmin pian junalla ja kaikkea muuta kivaa. Luulisi että hallitus siis eduskunnan kanssa toimiessaan yritysmaailman sätkynukkena pyörittäisi tätä maata.

Ei se kuitenkaan niin mene. Tätä maata pyörittää Sami Hedberg autostaan käsin puhelimella.

Nimmarikisa

Saimaa-risteilyllä olin jo viime vuonna keikalla Samin kanssa. Nyt se oli taas täynnä ja äänentoisto oli parempi ja hieno homma. Samilta tultiin pyytämään nimmari ennen keikkaa.

Se on aina kova paikka, kun muut esiintyjät istuu samassa pöydässä. Siinä elää uudelleen niitä hetkiä kun opettaja luki kympin tytön aineen luokan edessä mutta ei koskaan minun, vaikka minun oli omasta mielestä aina parempi. Keu keu.

Keikan jälkeen minulta ja Samilta pyydetiin samaan lippikseen nimmari. Illan isännältä Panu Kärriltä ei, vaikka se istui Samin vieressä. Aika jäätävää. Ja sitten vielä ihmetellään miksi artisti juo.

Juuri ennen rantaan astumista naiset tulivat pyytämään Samilta nimmarin ja Panu taisi päästä kirjoittamaan siinä hieman säälinimmarilta haiskahtaneen allekirjoituksen käteen tai johonkin muuhun vartalonosaan. En katsonut, koska yritin olla cool, sillä multa ei pyydetty. Sami siis voitti kisan 3 - 1.

Se on muuten aina hämmentävää, kun joku pyytää nimmarin. Ekat kahdeksan vuotta se tuntui siltä, että joku vittuilee tai pyytäjällä ei ole kaikki intiaanit kanootissa.

Nykyään se vaan tapahtuu ja siitä tilanteesta haluaa päästä pian eroon sen jälkeen kun asiaankuuluvat kohteliaisuudet ja muut on vaihdettu. Ei siksi että se vituttais, vaan se on niin hämmentävää. Muidenkin mielestä.

Hämmentävää siksi, ettei sillä asialla voi heti julkisesti riemuita, vaikka se on just sitä mitä jokainen huumorispede haluaa kuitenkin, hähää.

Pitkin kohta kymmenenvuotista uraa nimmareita on tultu pyytämään yhtä paljon ja aina yllättävissä tilanteissa. Tissiin on saanut laittaa merkin aika usein ja se on elämäni hienoimpia asioita.

Kynä on kuitenkin vain kapine todellisen fanittamisen tiellä.

Jospa jätettäis se näpertely, että tuleeko tästä kynästä mitään tai eikö sulla muka ole tussia lompakossa, ja keskityttäis aineettomaan palvelunvaihtoon, elämysvetoiseen vaihdantatalouteen.

Eli siis ystävät rakkaat, paljaita tisseja yleisöstä Teemulle. Se on oikeeta rakkautta. Loppuaplodien aikana kumpua tutkaan ja nimi lehteen.

Powered by Etomite CMS.