Haluatteko rahaa sinne?

Ja maailma parani siitä

Kävin lokakuussa 2012 Saarijärvellä ollessani katsomassa Sami Hedbergin keikkaa ihan sattumalta. Sami veti tiistaina kaksi keikkaa kaupungintalon Saarijärvi-salissa.

Silloin ajattelin, että voisin tehdä itse siellä jotain samaa. Pian kävi ilmi etten ollut ainoa, jolle oli tullut sama mieleen.

Keskustassa on suuri ala-aste nimeltään Herajärven koulu. Koulun vieressä on Herajärvi. Silloin kun minä kävin sitä koulua, sen nimi oli Sivulanpellon koulu. Koulun ja järven välissä on Sivulanpelto. Jokin pakotti nimimuutokseen.

Herajärven koulun vanhempainyhdistys on tomera ja he esittivät, että tulisin joskus tekemään Saarijärvi-saliin keikkaa hyväntekeväisyysmielessä. Innostuin ja päädyimme siihen, että otan puolet rahoista ja he saavat loput, jos järjestävät kinkerit.

Pian homma eteni ja pestasin laitahyökkääjikseni terhakkaat Iikka Kiven ja Tomi Haustolan.

Ja sehän onnistui

Peruutin samalla viikolla kolme keikkaa Tampereen Komediateatterissa kuumeen takia. Jännitti, pääsenkö Saarijärvellekään. Lopulta pääsin ja tein poikain keralla kaksi pitkää keikkaa miltei täysille katsomoille.

Showt pidettiin lauantaina 16.2. klo 17 ja klo 20. Keikat menivät hyvin, rahaa tuli ja sitä jäi myös pitäjään ja kaikki olivat tyytyväisiä. Vanhempainyhdistys oli järjestänyt asiat täysin ammattitaitoisesti. Parhaiten puuhattuja keikkoja, missä minä olen ollut.

Kymmenen tuhannen asukkaan kaupungissa oli saatu liikkeelle yli kolme sataa ihmistä ja esiintyjätkin pääsivät normaalihaarukassa oleville palkkioille. Ilmassa oli lisäksi ylimääräistä lämpöä puolin ja toisin, mikä ei yleensä ketään haittaa.

Yllättäen kulmille osunut Zaani tuli vielä vetämään yllärikeikan, joten kyl kyl.

Toisen keikan loppujammailun aikana ehdotin, että josko tästä tehtäisiin perinne ja reaktioista päätellen todellakin taidetaan tehdä.

Sitä odotellessa tuli toinenkin idea.

Lue tämä jos asiasi haluaa rahaa

Miksei tätä yksinkertaista ideaa, jossa kaikki voittavat, voitaisi käyttää enemmänkin? Ja muuallakin?

Jos luokkasi, yhdistyksesi, urheiluseurasi tai sadomasokistinen swingers-kerhosi tarvitsee rahaa, tehkääpä niin, että järjestätte meille keikan.

Otatte yhteyttä ja ehdotatte missä voisi seuraavan kerran paukahtaa komiikka käymään. Sovitaan miten rahat jaetaan. Se on täysin sallittua ja oikein.

Voidaan toimittaa kätevästi lista asioista, mitä järjestämisessä tarvitaan ja yhteispelillä kaikki voi onnistua hyvinkin. 

Hyväntekeväisyyteen lähtenevät varsinkin pienellä paikkakunnalla eri alojen ammattilaiset helposti mukaan, kunhan ”antaminen” ei tule tavaksi. Mukaan lähtee myös media. Kokeile!

Powered by Etomite CMS.