Haluatko telkkariin

Jos haluat televisioon ja sulla on hyvä ohjelmaidea, homma menee näin: ensiksi yhteys tuotantoyhtiöön. Jos ne tykkäävät, ne yrittävät myydä sitä sitten mainostajille ja kanaville, yhtä aikaa tai jopa ensiksi mainostajille ja sitten vasta kanavalle.

Jos tuotantoyhtiö, kanava ja mainostajat tykkäävät tarpeeksi, siitä tehdään pilotti. Sitten ehkä päätetään tehdä ohjelma ja siihen hommataan naamat, jotka mainostajat ja kanava hyväksyvät.

Yleensä tuotantoyhtiö ajattelee heti alkuunsa jo valmiiksi mainostajien ja kanavien puolesta, joten naamojen karsinta ja idean muokkaus alkavat jo siinä vaiheessa.

Sitten jos kaikki menee hyvin, vuoden päästä tulee televisio-ohjelma, jollaista et ollut lainkaan ajatellut ja jossa sulla on erilainen tukka kuin nykyään. Susta voi tuntua pahalta tai hyvältä.

Jos siis haluat televisioon, pääsit sinne ja mitä useamman ohjelman teet sitä useamman ohjelman teet.  

Yle ei eroa kaupallisista kanavista kovinkaan paljoa, koska se kilpailee kaupallisten kanavien kanssa eli tekee samaa mitä nekin. Mainostajat päättävät tavallaan Ylenkin tv-naamat, koska niiden pitää Ylelläkin olla niitä samoja, joista mainostajat ovat päättäneet kaupallisillakin kanavilla.

Mä liioittelen, mutta silti: mainostajat päättävät tosi paljon siitä mitä katsot.

Powered by Etomite CMS.