DVD ryminällä purkkiin

Suomen ensimmäinen stand up -dvd kuvattiin 22. - 23.5. Jyväskylän legendaarisessa Ilokivessä, joka on toiminut mm. Seisomapaikkaklubin areenana jo lähes viisi vuotta.

André Wickströmin isännöimät illat olivat täynnä innokasta yleisöä ja tupa oli tuunattu hieman pienemmäksi ja rokahtavammaksi kuin Seisomapaikkaklubilla normaalisti.

Koomikot Teemu Vesterinen, Marko Kämäräinen ja Mika Eirtovaara saivat siis unelmalliset puitteet rykäistä narulle historiallisen hyvät setit.

Kahtena iltana vedettiin kutakuinkin samat materiaalit ja koomikoilla oli sama asu yllään. Tarkoitus on leikellä eri iltojen tallennuksia ristiin. Neljän käytössä olleen kameran paikkaa vaihdettiin toisena iltana, joten lopulta editissä on käytössä enemmän kuin neljä silmää.

Myös esiintymisjärjestystä muutettiin siten, että maanantaina aloittanut Eirtovaara ulosti hyperenergiansa tiistaina vasta viimeisenä. Kämäräinen huojui, viilteli ja tykitti molempina iltoina keskimmäisenä.

Maanantain show oli ehkä yleisön kannalta ehjempi ja parempi, mutta dvd:n puolesta tiistain matsku saattaa olla jopa tärkeämpää. Tiistaina yleisön reaktiot olivat pienempiä, mikä on rytmittämisen kannalta parempi. Mikä se sellainen yleisö on, joka katkoo hyviä juttuja aplodeillaan?

Puolen tunnin seteistä, tauosta ja välijuontajan spiikeistä koostuneet paketit turposivat molempina iltoina kaksi ja puolituntisiksi. Katsoja sai kahdeksalle eurolle hävettävän paljon vastinetta.

Nyt odotellaan raakaversion syntymistä ja yritetään keksiä nimi. Hyviä nimiehdotuksia otetaan vastaan kaikkina vuorokauden aikoina, huonoja myös. Läpimenneestä nimestä palkinnoksi DVD.

Ilmestymisajankohtaa ei vielä osata sanoa, mutta jahka tämä alansa rohkea ensipaistos saadaan uunista kauppiaan laariin, se liikahtaa sieltä varmasti alta aikayksikön kotikaappeihin.

Odotellessa voit mennä katsomaan stand upia aina ja usein. Hyvää kesää!Ite

Powered by Etomite CMS.