Terapia tulisi halvemmaksi

Mullahan on väyliä jo ihan helvetisti. Tästä aiheesta olen maininnut jo radiossa ja lavalla, joten lopuksi vielä Keskisuomalaiseen (18.4.2007) kirjoitettu kolumnipakinajuttu.


Terapia tulisi halvemmaksi

Opettajat ratkaisevat kommenteillaan paljon. Jos opettaja sanoo pienelle ja herkälle Toivo Sukarille, että susta ei Topi tule koskaan mitään niin perästä kuuluu. Natsiopen kommentti on väärin Topia kohtaan, mutta ennen kaikkea se on karhunpalvelus Suomen kansalle.

Topi vetää nimittäin moisesta kommentista ison vihanneksen nenään ja päättää sisuuntuneena näyttää, että hän pystyy isona kaikkeen, jopa mahdottomaan.

Niinpä Topin näyttämisen halu on nyt tullut siihen pisteeseen, että Ideapark on valmistunut. Se on mahdottoman suuri ostoskeskus, jota Topi haluaa sanoa ostoskaupungiksi. Se on siis kaupunki Lempäälän sisällä, 15 kilometriä Tampereelta paratiisiin päin.

Topille ei riittänyt Maskun huonekaluliikeketjun perustaminen ja laajentaminen ja sen tuoma makoisa elämä vaan itsetunnosta löytyi vielä 11 hehtaarin kokoinen aukko, jonka täyttämiseen tarvittiin massiivinen ostosrypälepommi.

Toivolla käy tuuri

Tuurin kyläkaupalle saatiin siis suuri ja mahtava kilpailija. Suomineidon naamassa koreilee nyt jo toinen maalaisfinni.

Kyllä minä tiedän, ettei raha kasva puussa eikä elintaso tule tyhjästä. Silti en näe mitään syytä, miksi olisi tarpeellista, sivistynyttä tai hienoa rakentaa pömpeleitä, joissa voi vain kuluttaa.

Ideaparkkeja voidaan puolustaa sillä, että se lisää työpaikkoja. Televisiossa Topi ei kuitenkaan osannut sanoa, mitä tehdään niille lähikeskustojen pienempien kauppojen työntekijöille ja yrittäjille, jotka kärsivät. Maailma nyt kuule vaan muuttuu. Just joo.

Sympatiaa haetaan myös sillä, että Ideaparkissa on uimahalli. Sehän on yhtä jalomielistä kuin mainostaa jogurttia yhden mukamas terveellisen vatsabakteerin avulla, vaikka jogurtissa muuten on liikaa sokeria ja rasvaa.

Itsekkyyden ihmeteko

Topi aikoo rakentaa vielä paljon jotain isompaa Suomeen ja ulkomaille. Lehdessä hän sanoi, että jatkuva suurempien onnistumisien metsästäminen johtuu hänen huonosta itsetunnostaan. Tuntuu kuulemma mahtavalta kun voi lyödä luun kurkkuun niille, jotka epäilivät älytöntä projektia.

Ja nyt Topin mielestä on vain hienoa, että kansa voi käydä ostamassa maitoa ja leipää ja siihen kuluu neljä tuntia. Neljä tuntia äidin syliä villasukat jalassa voisi tehdä Topin minäkuvalle ihmeitä.

Myös Tuurissa kimpoileva Vesa Keskinen on sanonut, että kymmenen ensimmäistä vuotta hänen maailmanvalloitusprojektistaan oli isälle todistelua. Se isäukko taitaa olla lätkäisien ylipappi.

Hän voisi yhdessä Topin opettajan kanssa kirjoittaa varoitukseksi muille kirjan aiheenaan Mitä tein väärin? Ehkä kansan ei sitten tulevaisuudessa tarvitsisi kärsiä siitä, että isoksi kasvaneilta pikkupojilta karkaa minä-mopo käsistä.

Powered by Etomite CMS.